Als je meer over Jeduthun wilt weten of met praktische vragen zit omdat je lid wilt worden, dan zul je de meeste antwoorden op deze pagina of op de Over ons-pagina vinden.

Veelgestelde vragen:

Over Jeduthun

Wat is Jeduthun?

Jeduthun is een op 1 februari 1982 opgericht mannenkoor uit het Zeeuwse Krabbendijke. Het is een uiterst sfeervol en gedreven koor waar mannen van alle leeftijden hun plezier in kunnen vinden. 

Is Jeduthun een op zichzelf staande vereniging?

Mannenkoor Jeduthun is verbonden aan de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke. Het koor staat onder toezicht van de kerkenraad van dit kerkgenootschap en legt verantwoording af aan de kerkenraad. Ook is Jeduthun aangesloten bij de Bond van Zangvereniging van de Gereformeerde Gemeenten.

Wat is het doel van Jeduthun?

De leden van Jeduthun willen allemaal hetzelfde: gewoon lekker zingen! Wel hopen we met 'lekker zingen' iets moois neer te zetten en dat ook ten uitvoering te brengen. Naast zingen is er voldoende ruimte voor gezelligheid om de onderlinge band te bevorderen. Maar bovenal zingen we tot eer van God.

Wat voor repertoire heeft Jeduthun?

We zingen psalmen, bewerkingen van psalmen en christelijke gezangen in met name het Nederlands en soms ook het Engels. Deze liederen worden vierstemmig uitgevoerd door bassen, baritons, tweede tenoren en eerste tenoren.

Hoeveel leden telt Jeduthun?

Momenteel hebben we naast onze dirigent en organist 60 leden.

Hoe vaak wordt er gerepeteerd door Jeduthun?

In het seizoen repeteert Jeduthun, uitzonderingen daargelaten, iedere maandagavond vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur. Het seizoen loopt ongeveer van september tot juni. De repetities worden gehouden in de zalen van de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke.

Hoe vaak geeft Jeduthun een uitvoering?

Dat staat niet vast. Gemiddeld zijn het ongeveer zes uitvoeringen per jaar.

Lidmaatschap en praktische informatie

Hoe word ik lid van Jeduthun?

Lid worden is heel eenvoudig. Klik hier voor meer informatie over hoe je lid kunt worden.

Hoe oud moet ik zijn om lid te mogen worden van Jeduthun?

Alle mannen en jongens vanaf 16 jaar zijn vrij om lid te worden van Jeduthun. Ben je 15 jaar en wil je tóch graag komen zingen, kun je contact opnemen met de voorzitter.

Moet ik goed kunnen zingen om lid te kunnen worden van Jeduthun?

Nee, je hoeft niet de mooiste stem te hebben en ook ervaring is niet vereist. Het gaat uiteindelijk om het koorgeluid wat we samen neerzetten. Individuele prestaties zijn totaal niet van belang.

Ik weet niet in welke partij ik thuis hoor, is dat erg?

Weet je nog niet of je een bas, bariton, eerste of tweede tenor bent? Laat dat je niet weerhouden om de eerste stap te zetten! Samen met onze kundige dirigent Bram Bout wordt er gekeken waar je thuis hoort, en van partij switchen kan later altijd nog.

Kun je ook lid worden van Jeduthun als je niet in Krabbendijke woont?

Absoluut! Een ruim deel van de leden van Jeduthun komt uit omliggende dorpen of elders uit de provincie. Al kom je uit Groningen, je bent nog steeds van harte welkom.

Ik ben geen dooplid of belijdend lid bij een Gereformeerde Gemeente. Maakt dat uit?

Nee, dat is geen probleem. Wel dien je een verklaring te ondertekenen waarmee je instemt met de grondslag van de vereniging, die gebaseerd is op de leer van de Gereformeerde Gemeente. Ook dien je je hiernaar te gedragen. Leden die geen lid zijn van de Gereformeerde Gemeente kunnen enkel bij uitzondering toetreden tot het bestuur.

Hoeveel kost een lidmaatschap bij Jeduthun?

Bij aanmelding als lid betaal je eenmalig 20 euro. Dit bedrag is voor het gebruik van een stropdas, de muziek, een oefenmap en een uitvoeringsmap. Verder betaal je €100 per jaar. Eventueel mogelijkheid in 4 termijnen te betalen € 25  per kwartaal aan contributie.

Zit ik ergens aan vast als ik een avond mee wil doen om te kijken hoe het is?

Nee, je kunt geheel vrijblijvend eens één of meerdere avonden komen meedoen en later beslissen of je lid wordt of niet.

Ik wil graag komen repeteren, maar voel me nog niet klaar om aan een uitvoering mee te doen. Mag dat?

Natuurlijk willen we ons koor zo compleet mogelijk hebben bij een uitvoering. Als dat om bepaalde redenen niet kan, is dat geen probleem: je bent niets verplicht. Overleg wel even met het bestuur.

Kan ik mijn lidmaatschap bij Jeduthun op elk moment opzeggen?

Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar kan te allen tijde. Houdt er wel rekening mee dat je nog wel het volledige kwartaal aan contributie betaalt als je niet aan het einde van een kwartaal je lidmaatschap opzegt.

Welke kleding moet ik dragen?

Bij repetities mag je gewoon in je alledaagse kleding komen. Bij uitvoeringen draag je een pak, bij voorkeur zwart, en nette schoenen. Een stropdas krijg je van Jeduthun.

Mag ik een potentieel lid meenemen naar een repetitieavond, ook als deze later besluit geen lid te worden?

Uiteraard! Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend te komen luisteren en mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Jeduthun in coronatijd

Zingt jeduthun gewoon door in coronatijd?

Of we repeteren ten tijde van het coronavirus is afhankelijk van de maatregelen die de overheid heeft opgelegd. Deze moeilijke beslissing wordt ook genomen in nauw overleg met onze kerkenraad. Wordt er gezongen, dan doen we dit binnen de richtlijnen. We houden ons aan de maximale groepsgrootte, wassen onze handen bij binnenkomst en houden voldoende afstand van elkaar. Ook wordt er gerepeteerd in de kerk in plaats van de zaal, zodat er afstand kan worden gehouden en er geventileerd kan worden.

Kan ik op dit moment lid worden van jeduthun?

Dat kan, maar neem vooraf contact met ons op via de pagina 'Lid worden'. We laten je weten wanneer we weer repeteren en zorgen ervoor dat je dan op een veilige manier kunt deelnemen.

 

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem contact met ons op via het contactformulier hieronder!